• Er is een stijging van 73,6% in vacatures voor WordPress-ontwikkelaars op Indeed gedurende de eerste drie maanden van 2020.
  • De vraag naar technische banen is veerkrachtiger dan het nationale gemiddelde, met technische vacatures die 5,8% lager zijn dan in dezelfde periode vorig jaar, vergeleken met een daling van 15,2% voor alle vacatures.
  • De top tien van meest openstaande vacatures voor tech-banen groeide met 30,2% tot en met maart 2020.

Hoewel vacatures in de Verenigde Staten tot nu toe 23,6% lager zijn dan in 2019, vertoont het aannemen van technologie tekenen van veerkrachtiger dan gemiddeld. De economen van Indeed keken naar de technische functietitels met de hoogste procentuele toename van vacatures per miljoen van januari 2020 tot maart 2020. Ze omvatten het gemiddelde salaris samen met de procentuele toename van vacatures per miljoen op Indeed in dezelfde periode in 2019. Hun Uit analyse bleek dat de tien meest gevraagde technische banen tot eind maart gemiddeld 30% meer vacatures bevatten. Volgens de analyse van Indeed zijn WordPress-ontwikkelaars, systeemintegratie-ingenieurs en SAS-programmeurs het meest in trek.

Volgens Nick Bunker, econoom bij Indeed: “De vraag naar technische vacatures is aanzienlijk vertraagd. De trend in vacatures voor functietitels voor softwareontwikkeling die in de analyse zijn opgenomen, is met 18,5% gedaald ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar, vanaf 3 april. Vergelijk dat aan de trend in algemene boekingen in de VS, die 23,6% lager is dan de trend van vorig jaar. ” De vraag naar technische werknemers lijkt te vertragen, maar doet het relatief beter dan de algemene arbeidsmarkt. Nick zegt dat “de trend in vacatures voor titels van softwareontwikkelingsfuncties 5,8% lager is dan in dezelfde periode vorig jaar, op 27 maart. Vergelijk dat met de trend in algemene vacatures in de VS, die 15,2% lager ligt dan de trend van vorig jaar. . “