De eerste race van het tweede deel van het seizoen gaat binnenkort weer van start, dit zal zijn op Spa-Francorchamps in BelgiĆ«. Aan het begin van de zomerstop maakte Red Bull bekend dat zij hun coureur Pierre Gasly wegens teleurstellende resultaten gingen vervangen voor Toro Rosso coureur Alexander Albon, voor velen kwam dit als een verrassing. Misschien niet het feit dat Gasly vervangen ging worden, maar wel dat Albon de vervanger was want velen hadden verwacht dat juist Kvyat de vervanger zou worden. 

De overstap van Gasly naar Red Bull

Toen vorig jaar bekend werd gemaakt dat Pierre Gasly de Australische coureur Daniel Ricciardo ging opvolgen bij het team van Red Bull, waren redelijk veel mensen optimistisch. Pierre Gasly had namelijk een goed eerste hele seizoen bij het team van Toro Rosso, met een vierde plaats in Bahrein als hoogtepunt. Voor dat seizoen werd er niet veel van Toro Rosso verwacht aangezien ze voor de eerste keer met een Honda motor gingen rijden, echter bleek de motor zich naarmate het seizoen vorderde steeds beter te ontwikkelen. Er werd zelfs gezegd dat ze verwachtte dat Gasly het vuur aan de schenen van Max Verstappen kon leggen, echter werd dit door velen ook al als onwaarschijnlijk bestempeld omdat Verstappen al veel meer jaren in de formule 1 en bij Red Bull achter de kiezen had. 

Gasly viel zwaar tegen

Tijdens de eerste race in Australiƫ ging het eigenlijk al mis voor Pierre Gasly, door een fout van het team tijdens de kwalificatie kwalificeerde Gasly zich als 17e, terwijl Verstappen het een stuk beter deed met de 4e plaats. Tijdens de race eindigde Verstappen zelfs op het podium, terwijl Gasly de tragere Toro Rosso niet voorbij kwam en elfde eindigde. Dit was het begin van een teleurstellende eerste seizoenshelft, de enige race waar Gasly enigszins indruk maakte was in Silverstone toen hij ook zijn beste notering van het seizoen behaalde, namelijk de vierde plaats. Dit was ook de eerste race dat hij boven Verstappen eindigde. Uiteindelijk behaalde Gasly een schamele 63 punten, niet veel als je het vergelijkt met de 181 punten van Verstappen. Verstappen behaalde ook nog eens 5 podiumplaatsen waarvan hij er bij 2 op de hoogste trede stond.

Is Albon nou de juiste keuze?

Albon heeft maar 12 Formule 1 races achter zijn kiezen, dit lijkt toch veel te weinig te zijn om al een overstap te maken naar een top team. Natuurlijk, hij heeft goede races gereden en veel indruk gemaakt. Vooral zijn race in China komt naar voren waar hij vanuit de pitstraat in de punten reed, een knappe prestatie. Toch hadden veel mensen verwacht dat juist Kvyat naar Red Bull zou gaan, echter heeft Red Bull al veel data van Kvyat in een Red Bull en van Albon nog niet. Misschien willen ze deze data naast elkaar leggen en vergelijken aan het einde van dit seizoen om een keuze te maken voor volgend jaar. Of Albon het in de restant van het jaar goed gaat doen kan je volgen op Gptoday.net.