accu, alternatief, anders


Duurzaam reizen wordt steeds belangrijker. Ook auto’s worden steeds beter voor het milieu. Zo zijn er nu de elektrische auto’s die volledig elektrisch rijden. Daarnaast zijn er ook nog hybride auto’s maar die gebruiken nog wel vervuilende grondstoffen. Als u een elektrische auto heeft, is het wel handig dat u deze thuis kunt opladen. Dit moet doormiddel van een laadpaal. Er zijn wel enkele punten waar u op moet letten wanneer u een laadpaal gaat kopen. Welke? Dat leest u hieronder.

Eigen parkeergelegenheid.

Niet iedereen heeft een eigen parkeerplek. Mocht u dit wel hebben, maak u dan over dit punt geen zorgen. Met een privé plek kunt u dingen plaatsen waar u maar wilt.

Waarschijnlijk parkeert u, net als vele anderen, de auto in de straat waar er plek is. Heeft u wel een duurzame auto alleen geen plek om op te laden bij uw eigen huis? U kunt in overleg met de gemeente een laadpaal neerzetten. Het kan zijn dat u daarvoor wel extra moet betalen omdat die plek op nummerbord wordt gereserveerd. U moet de stroomvoorziening wel zelf regelen maar de toestemming moet u wel hebben.

De lengte

Het is handig om genoeg lengte aan kabels te hebben zodat u niet vast zit aan een vast plek. Wanneer er meerdere auto’s op uw terrein kunnen staan, is het handig dat u de lengte heeft om 3 verschillende auto’s te bereiken. Dit kunt u gebruiken wanneer u bijvoorbeeld gasten heeft uitgenodigd. Wanneer zij een lange reis achter de rug hebben, is het prettig als zij hun auto op kunnen laden. Door genoeg lengte te hebben aan kabels hoeft u uw eigen auto niet te verplaatsen.

In de straat is het nog een ander verhaal. Het kan zo zijn dat de gemeente wel toestemming geeft om een laadpaal te plaatsen alleen zijn wijzen u geen vaste plek toe waar u mag staan. Het is ook niet alles om 100 meter aan kabels te hebben liggen dus daarom moet u een tactisch punt vinden.

Zoek 4 parkeerplekken op die dicht bij elkaar staan en dicht bij uw huis. Door de paal precies op de helft neer te zetten, heeft u maar enkele meters bedrading nodig om een van die 4 plekken te bereiken.

Stroomvoorziening.

Ten eerste moet u kijken wat voor een lader u wilt. Vindt u het juist prettig dat de auto snel oplaadt of heeft u dit niet specifiek nodig. Het is vaak wel duurder wanneer u een snellader neemt maar het is natuurlijk wel praktischer.

Er komen ook wat technische dingen bij kijken. Wanneer u de laadpaal wilt kopen, leg dan contact over hoe alles geregeld wordt. Kan er gemakkelijk stroom worden geregeld of moet dit nog aangelegd worden. Iedere situatie is weer anders. Neem daarom contact op met het desbetreffende bedrijf en zij beantwoorden uw vragen.

Wie weet zullen wij in de toekomst volledig elektrisch rijden en dan bent u nu vast een voorloper.

In samenwerking met: https://www.cablesoolutions.shop/nl/